lezzet detay

Hem buğdaysız, tahılsız hem de leziz !
Taşdevri Ekmeği "firuze" çocuklar ve erişkinler zinde ve ince olsun, kendinden yüksek proteinli ekmek yiyebilsin diye oluşturuldu.
Düşük glisemik endeksli karabuğday insülin salgılanmasını dengeler.
Süt, yumurta, yulaf kepeği, karabuğday - dünyanın 5. süper gıdasıdır- , susam, çörekotu ile hazırlanmıştır.
Kırıntısız ve mükemmel dilimlenir.
Lezzetlidir. Kahvaltı ve öğünlerde mutlu eder.
Ekmek kızartma makinesinde kızartmak lezzetini pekiştirir.

içerik

Denizatı ne kadar at ise karabuğday da o kadar buğdaydır. :)

Karabuğday'ın buğday veya başka bir tahıl ile akrabalığı bile yoktur. Bir başka adı da Greçka olan karabuğday ile karşılaşan ilk batılılar, bakıp bakıp "Buna ne desek acaba ? " diye düşünüp karabuğday diyivermişler. "Ayşe" de diyebilirlerdi. O zaman kafa karışıklığı yaratmazdı, güzel olurdu. Yoğun proteinli bu bitki tohumu ile hazırlanan Taşdevri Ekmeği - Firuze bir sağlık dopingi niteliğindedir. İnsülin salgılanmasını dengelemesi sebebi ile de dibatliler için kıymetli bir jokerdir.

Nasıl saklamalı ? mutluka buzdolabında, oda ısısında bayatlamasını engelleyecek katkı maddeleri ile ömrü uzatılmamıştır. Kalabalık olmayan evlerde dilimleyip buzluğa koymak ve gerektikçe buzluktan direk ekmek kızartma makinesine koymak pratik bir çözüm yaratır.

hazırlama & tüketim

Yoklar :
Buğday, çavdar ve benzeri hiç bir tahıl ve tahılın ununu içermez.
Nohut, bezelye ve benzeri hiç bir karbonhidrat yoğun bakliyat ve bakliyat unu içermez.
Maya içermez.
Varlar:
Yüksek protein, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, sodyum, çinko, manganez, selenyum,A,C,D,E,K ,B6,B12 vitaminleri, lif açısından zengindir. Düşük glisemik endekslidir. Karbonhidrat oranı düşüktür. İnsülin salgılanmasını dengeler, yağ depolanmasını yavaşlatır. Çok uzun süre tok tutar. Tahıl yerine protein yoğun malzeme sayesinde metabolizma hızlanır, yağ yakılması artar. Sindirim sistemini sakinleştirir, cilt ve iç organların onarılmasını, yenilenmesini destekler.