lezzet detay

Çorum bölgesinin özel sert buğdaylarından öğütülen un ile el ile yoğurularak hazırlanır.
Makine ile yoğurulan ekmek sertleşir, kıvam ayarı için kimsayal katkı eklemek gerekir.
Taze un ile hazırlanır. Buğdayın tabi nem , yağ ve rüşeymi , yani vitamin ve mineral deposu ayrılmadan öğütülür. Bu da raf ömrünü kısaltır.
Sert buğday nişastası kilo kontroluna destektir. Sindirimi yavaş ve uzun sürede gerçekleşir. Böylece uzun süre tok tutar ve insülin salgılanması kontrollu , yavaş ve az olur.

içerik

Ekmek ile ilişkimiz hassas. Biraz 'ne seninle ne de sensiz' durumu var.
Rafine edilmiş, yani küflenmesin diye tabi yağı ve tabi nemi alınmış unlar buğdayın tüm faydasını eksiltip yerine kimyanın yükünü getiriyor.
Hangi ekmekler bu kategoriye girer? Birden fazla gün satışa sunulabilen ve küflenmeden rafta bekleyebilen tüm ekmekler.
Kimyasalları sindiremeyen metabolizma onları bildiği yegane çöp tenekesine, yani yağ hücrelerinin arasına atar. Toksin ve ilave kilo ekleyerek.

hazırlama & tüketim

Tek başına adeta bir çörek gibi tadına vararak yiyebilirsiniz.
Üzerine tereyağı sürüp keyfini pekiştirebilirsiniz.
Dilimleyip buzdolabına kaldırabilirsiniz.
Taze buğday unundaki vitamin, mineral, enzim, doymamış yağ asitleri, rafine beyaz una kepek eklenerek hazırlanan tam buğday unlarında beşte bir oranında azalır.