lezzet detay

Bu en sevdiğimiz Sarmısaklı Hurma Ezmesini foodie by Emel Başdoğan imalathanesinde sarmısak kullanamadığımız için sadece evde hazırlıyoruz. Tadı çok güzel olduğu için tarifini bu şifa dolu ezmeyi yapmak isteyenler için paylaşıyoruz.
Meze, salata, ızgara et yanı.. için idealdir.

içerik

Malzemeler :
2 çay bardağı yesil yumusak çekirdeksiz zeytin eti
1 kahve fincanı minicik kıylımış salatalık turşusu
1 çay bardağı siyah yumusak çekirdeksiz zeytin eti
1 çay bardağı kıyılmış badem
175 gr çekirdeksiz hurma ezmesi - çekirdekleri ayırıldıktan sonra makinede veya elde ezilmiş
1 kahve fincanı sirke
1 çay bardağı zeytinyağ
2 yemek kaşığı limon suyu
4 büyük diş ezilmiş sarmısak
yarım tatlı kaşığı tuz
biraz kıyılmış maydanoz. . Tüm malzeme karıştırılınca hazır olacaktır.

hazırlama & tüketim

Mutfaklarda daha çok hurma. Çünkü :
Seni hiç böyle bilmezdim Hurma !
Meğerse doğa bir küçük çanta hazırlamış .İçine başta B6 olmak üzere B vitamini ailesinin tamamını yerleştirmiş.
“Çünkü” demiş “her şey için siz lazımsınız, en çok da yeni kan hücreleri olabilsin diye. “

Sonra bir sürü vitamin ve bir sürü minerali eklemiş. Glisemik endeksini düşük yapmış şeker hastaları da, az da olsa,yiyebilsin diye. (Journal of Agricultural and Food Chemistry dergisi 9 Eylül 2009)

Magnezyum ile anti enflamatuar bir etki yaratmış, böylece kanserli hücre büyümesine zorluk çıkarmak istemiş, insanlar bunamasın, beyni zehir gibi çalışsın, araba anahtarını nereye koyduğunu unutmasın istemiş. Arabası olmayanlar da otobüs durağına kadar rahatça yürüyebilmeli diye düşünüp romatizmaya da engel yaratmış.