içerik
Sızma zeytinyağı, bol tuzsuz beyaz peynir ve bol mevsim yeşilliği ile buğday veya başka bir tahıl, bakliyat unu kullanılmadan hazırlanmıştır.
Protein yoğun bir tohum olan karabuğday içerir.
Neden Karabuğday unu ?
Emel Başdoğan/ Hayat Zayıflarken de Güzel / Hepkitap'tan alıntı :
" Sabah kahvaltıda Karabuğday ile yapılmış bir ekmek, öğünlerde pilav yerine bazen karabuğday ile yapılmış pilav yersek:
1 Hızla yağ depolamayız.
Normal ekmek bize hemen yağ depolatır. Karabuğday ortaya çıkan enerjiyi depoya kaldırtmaz, gün boyu kullandırır.
( Çünkü glisemik endeksi düşük. Sadece 54)
2. Karbonhidrat yerine protein ile beslenmiş oluruz.
Karabuğday buğday değil!! İsim benzerliği olan herhangi bir tahıl da değil. Yani karbonhidrat temelli bir gıda değil, protein yoğun.
3. İyi besleniriz.
Kıymetli bir protein kaynağıdır. Dünyanın 5. Süpergıda’sı olduğu söylenmekte. Ayrıca mineral ve vitamin deposu.
Bir sürü mineral ve vitamin var. Ayrıca Güçlü B vitamini kaynağı. Demir.
Ve en önemlisi: Magnezyum. Magnezyumun faydaları saymakla bitmez. Genellikle batılı insanın bedeninde eksik. Neden? Stres yüzünden.
Sizin de bu günlerde endişe duyduğunuz konular var mı? “Stres bedeni yer bitirir “ diyenlere katılmamak mümkün değil. Veeee, stress cortisol salgılatır, cortisol da yağ depolatır. Magnezyum cortisol salgılanmasını azaltır. Yani…. Yağ depolanmasını yavaşlatır……..Gel de aşık olma bu Karabuğday’a)
4. Gluten yok. Dilim dilim ekmek dilimleme keyfi var.
Çölyak, Candida ve diyabet şartlarında sabah dilim dilim ekmek yemek keyfine duyulan özlem son bulur.
5. Çok hızlı büyüdüğü için çok az tarım ilacı, gübresi kullanarak yetiştirilir.
6. Aynı gün yenilen fasulye ve bakliyatlardaki proteini daha çok sindirebiliriz.
7. Sindirim için super.
Geçimli, iyi huylu bir tabitaı var , ☺
Alerjik durumlarda kabuğu kuş tüyü yerine yastıklarda bile kullanılıyor.
Sindirimi sakinleştiriyor, bağırsakları iyileştiriyor. Ve yoğun lifi var.