lezzet detay

Hamurunda yağ kullanılmadan hazırlanmıştır. Sadece sosunda çikolatanın tabi yağı vardır. Sos olmadan da çok lezzetlidir.

Az miktarda tabi şeker içerir.

Glutensiz- tahılsız-bakliyatsız-yağsız brownie büyük ve doyurucu kareler halinde sunulur.

içerik

Neden Karabuğday ?
(Hayat Zayıflarken de Güzel-Emel Başdoğan- Hepkitap alıntıdır )

" .....
Gündüz pasta yedikten sonra akşam da pilavlı bir yemek yesem dengeyi bulamam. Aç yatarsam da gece saat üçte parmak uçlarıma basarak buzdolabına gideceğim kesin.
Bazı çareler bulmak gerekiyor... Pek çok dengeleyici gıda ile pasta, börek ve diğer sevdiğimiz kaçamaklar için yer açabiliriz.
Sabah kahvaltıda Karabuğday ile yapılmış bir ekmek, öğünlerde pilav yerine bazen karabuğday ile yapılmış pilav yersek:

1 Hızla yağ depolamayız.
Normal ekmek bize hemen yağ depolatır. Karabuğday ortaya çıkan enerjiyi depoya kaldırtmaz, gün boyu kullandırır.
( Çünkü glisemik endeksi düşük. Sadece 54)

2. Yoğun protein ile beslenmiş oluruz.
Karabuğday buğday değil!! İsim benzerliği olan herhangi bir tahıl da değil. Protein yoğun bir tohum.

3. Kaliteli besleniriz.
Dünyanın 5. Süper gıda’sı olduğu söylenmekte. Ayrıca mineral ve vitamin deposu.
Bir sürü mineral ve vitamin var. Ayrıca Güçlü B vitamini kaynağı. Demir.
Ve en önemlisi: Magnezyum.

Magnezyumun faydaları saymakla bitmez. Genellikle batılı insanın bedeninde eksik. Neden? Stres yüzünden.
Sizin de bu günlerde endişe duyduğunuz konular var mı? “Stres bedeni yer bitirir “ diyenlere katılmamak mümkün değil. Veeee, stress cortisol salgılatır, cortisol da yağ depolatır. Magnezyum cortisol salgılanmasını azaltır. Yani.... Yağ depolanmasını yavaşlatır........Gel de aşık olma bu Karabuğday’a)

4. Gluten yok. Dilim dilim ekmek dilimleme keyfi var.
Çölyak, Candida ve diyabet şartlarında sabah dilim dilim ekmek yemek keyfine duyulan özlem Karabuğday ekmeği ile son bulur.

5. Çok hızlı büyüdüğü için çok az tarım ilacı, gübresi kullanarak yetiştirilir.

6. Aynı gün yenilen fasulye ve bakliyatlardaki proteini daha çok sindirebiliriz.

Geçimli, iyi huylu bir tabitaı var :)
Alerjik durumlarda kabuğu kuş tüyü yerine yastıklarda bile kullanılıyor.
Sindirimi sakinleştiriyor, bağırsakları iyileştiriyor. Ve yoğun lifi var.

hazırlama & tüketim

Öğütülmüş karabuğday ile hazırlanmış yoğun çikolata lezzetli , ıslak ve yumuşaktır. Şaşırtıcı şekilde lezzetlidir- Biz bile başlangıçta çok şaşırdık :)))

Kahve eşlikçisi veya bir dilim pasta isteği bastırdığında , iyi gıda yiyor olmanın huzuru ile - karabuğday dünyanın 5.süper gıdası, bkn yandaki metin- huzur ve lezzet jokeri gibidir.

İçerdiği faydalara karşılık lezzetten ödün vermeyi gerektirmiyor olması en sevdiğimiz özelliği.