lezzet detay

İki kere daha fazla havuç, bol ceviz, kayısı ve karabuğday ile hazırlanan tahılsız havuçlu kek

Pek çok dilde ismindeki yanıltıcı 'buğday' sözcüğü bulunmasına rağmen karabuğdayın buğday ile hiç bir ilgisi yok. Buğday bir tahıl türü, karabuğday pazı gibi bir bitkinin protein ağırlıklı tohumu. Serdar Sönmemiş'in dediği gibi:
" Denizatı ne kadar atsa, karabuğday da o kadar buğday.”

içerik

Araştırdık foodie by Emel Başdoğan mutfağındaki gibi, tereyağı ve saf zeytinyağı ile üretim yapılan saray mutfakları dışında bir adrese rastlayamadık. Süt tozu, yumurta tozu, margarin ve kimyasal hazır karışım ile üretimin yaygın olduğu günümüzde gerçek süt, gerçek yumurta, tereyağı, kaliteli çikolata ile
"Sevdikleriniz için en iyisi"

Biz pudra şekeri ile beyaz kaplanmasını sevmediğimiz için saf fildişi beyaz çikolata ile kapladık.

Rendelenmiş havucu şoklayarak suyundan arındırma tekniği sayesinde iki kez fazla havuç ile hazırlanıyor. Böylece içinde havuç da olan keklerden farklı olarak havuçtan ibaret kek haline geliyor.

hazırlama & tüketim

Neden Karabuğday ?
1. Yağ depolamasını yavaşlatıyor.
2. Karbonhidrat yerine protein ile beslenmiş oluruz.
3.Karabuğday mineral ve vitamin yoğunluğu sebebi ile dünyanın 5. Süper gıdası olarak anılmakta. Bilim adamlarına göre kalp sağlığı ve diyabet açısından önemli bir şifa,

Magnezyum oranı çok yüksek. Stres ve endişe duyulan konular Kortizol isimli bir hormonun salgılanmasına yol açıyor ve bu hormonun görevlerinden biri de yağ depolatmak.Magnezyum kortizol salgılanmasını azaltıyor. Yani…. Yağ depolanmasını yavaşlatıyor.