lezzet detay

Karabuğday, beyaz çikolata ve bitter çikolata ile hazırlanmış ıslak ve bol çilekli dilim ve yuvarlak pasta.

içerik

"Deniz atı ne kadar atsa, karabuğday da o kadar buğdaydır" (S.Sönmemiş) sözünün de anlattığı gibi buğday ile isim benzerliği olan karabuğday pazıgillerden bir sebzenin protein yoğun tohumudur. Gluten içermez, karbonhidrat yerine protein yoğun yapılıdır. Mineral ve vitamin deposu oluşu bağışıklık sistemine önemli katkılar sağlar.

hazırlama & tüketim

Araştırdık foodie by Emel Başdoğan mutfağındaki gibi, tereyağı ve saf zeytinyağı ile üretim yapılan saray mutfakları dışında bir adrese rastlayamadık. Süt tozu, yumurta tozu, margarin ve kimyasal hazır karışım ile üretimin yaygın olduğu günümüzde gerçek süt, gerçek yumurta, tereyağı, kaliteli çikolata ile
"Sevdikleriniz için en iyisi"

Tek kişilik dilim ve daha büyük boylarda yuvarlak pasta olarak üretilmektedir.