lezzet detay

Vanilyalı tereyağlı ince kurabiye üzerinde fırınlanırken kavrulan çakıl taşı iriliğinde bademler.
Tüm foodie kurabiyeleri gibi suyu alınmış tereyağı ile üretildi.

içerik

Kurabiye hamuru açarken tezgahı unlamak hamurun gevrekliğinden eksiltir.
Yapışmaz yüzeyli folyo ile çalışarak alışılmışın dışında gevrek kurabiyeler üretilir.
Ele yapışan hamur kıtır kurabiyenin habercisidir.
Ancak bu hamur kurabiye kalıbı ile kesilemeyecek kadar yumuşaktır. Kısa süre dolapta sertleşmesini beklemek gerekir. Bu ara işlem üretim sürecini uzatır ancak sonuç anılarda yer eder.

hazırlama & tüketim

Kurabiye hamurundan çok badem içerir.
Bademlerini ayıklayıp yiyen, gerisini bırakan çay saati komşularından doğal bir koruma sağlar.